Marc van der Heide heeft zijn sporen verdiend in de IT-sector, waar hij voor grote klanten testmanagement mee-ontwikkelde. Hij werkt nu in de gehandicaptenzorg en houdt zich bezig met de groei van zijn geesteskind Pedal Plate: een inzetstuk voor de pedalen van sportfietsen.

IT

Marc kwam na zijn schoolcarrière bij een softwarebedrijf terecht, waar hij begon als programmeur. Na 4 jaar begon hij voor zichzelf en werkte aan grote testmanagementtrajecten voor financiële en politionele software. Doel was om te voorzien welke kwaliteitsprocedures je op welk moment in het proces nodig had om potentiële fouten in geautomatiseerde systemen zo vroeg mogelijk te voorkomen. Dit deed hij tezamen met de acceptatietests voor grote (internationale) klanten. Na een aantal jaren ging hij om zich heen kijken en onderzocht de mogelijkheden van de import van bamboefietsen uit Zambia (waar zijn broer woont), maar zag daar onvoldoende mogelijkheden. Hij keerde terug naar de IT, maar had op een gegeven moment genoeg van de verantwoordelijkheid voor andermans personeel. Zijn vrouw werkte in de zorg en hij was daar best een beetje jaloers op. Hij begon n.a.v. zijn contact met een sociale werkplaats als invalkracht op een woon- en dagcentrum, volgde een tijdje een opleiding, en werkt nu, tot grote tevredenheid, parttime met mensen met (meervoudige) beperkingen. Daarnaast werkt hij aan de verdere uitrol van zijn Pedal Plate.

Vakantie

Het idee voor de Pedal Plate ontstond tijdens een vakantie in de Voerstreek in België. Na een goede maaltijd in een restaurant in het dal slipte hij regelmatig met zijn gympen weg van de pedalen van zijn racefiets[1] toen hij de helling omhoog terug reed naar de camper die boven stond. Hij wilde via internet een hulpstukje bestellen dat hij op het pedaal kon klikken, zodat hij ook met gewone schoenen op zijn racefiets zou kunnen fietsen. Het bleek dat die stukjes, zoals hij ze zelf voor ogen had (uit-één- stuk), niet bestonden. Toen besloot hij… lees verder NOVU_Vindingrijk_Herfst2020_Met slippers op de sportfiets

[1] Racefietsen en mountainbikes hebben speciale pedalen, waar speciale fietsschoenen in vastgeklikt kunnen worden. Hierdoor zijn de pedalen niet handig om met gewone schoenen te gebruiken.